• Vladimir Putin vrea ca în Constituţie să fie specificat că mariajul este „între un bărbat şi o femeie”, scrie Deutsche Welle.
  • Printre amendamentele înaintate Parlamentului de către preşedintele rus se numără şi menţionarea „credinţei în Dumnezeu” în Legea fundamentală.

Vladimir Putin a depus, luni, amendamente, la Parlament, care interzic căsătoriile între persoane de acelaşi sex în Constituţie. De asemenea, este introdusă în Constituţie menţiunea „credinţă în Dumnezeu”, iar căsătoria este „între un bărbat şi o femeie”, potrivit vicepreşedintelui instituţiei Piotr Tolstoi. 

Preşedintele rus s-a raliat de mult timp opiniilor Bisericii Ortodoxe Ruse este un promotor al îndepărtării Rusiei de valorile liberale.

Luna trecută, el a spus că nu va legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în perioada mandatului său prezidenţial. 

Putin a adăugat că nu are prejudecăţi faţă de persoanele gay, însă a precizat că homosexualitate şi fluiditatea de gen sunt contrare valorilor tradiţionale ruse. 

O lege federală, semnată de Putin în anul 2013, consideră deja o infracţiune „promovarea publică a homosexualităţii”. În prezent, doar cuplurile heterosexuale pot adopta copii.

https://m.mediafax.ro/externe/vladimir-putin-vrea-mentionarea-lui-dumnezeu-si-interzicerea-casatoriilor-gay-prin-constitutie-18923116